Tuzla'da bir fabrikayı gece yarısı gelen silahlı ve maskeli soyguncular bekçiyi bağlayarak fabrikayı soydular. Soyguncular güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu bilgisayarı da alarak kayıplara karıştı.
Olay saat 04.30'da Tuzla Orhanlı Anadolu Mahallesi Kuzey Yanyol Caddesi üzerindeki üzerinde bulunan bir forklift fabrikasında meydana geldi. Plakası alınamayan bir otomobille fabrikaya gelen maskeli ve silahlı 5 kişi kulübede bulunan fabrika bekçisi Arif Utaş'ın (60) ellerini ve ayaklarını plastik kelepçeyle bağlayarak etkisiz hale getirdi. Daha sonra fabrikanın yönetim binasına giren soyguncular, içeride bulunan bilgisayarları alarak fabrikadan kaçtılar. Soyguncuların ayrıca kaçarken güvenlik kameralarının kaydedildiği bilgisayarı da alarak kaçtıkları öğrenildi. Soygun sırasında fabrikanın alarmlarının çalması üzerine kısa süre sonra olay yerine polis ekipleri sevk edildi.
"KAÇARKEN KAMERA KAYITLARININ BULUNDUĞU BİLGİSAYARI ALMIŞLAR"
Fabrikaya gelen polis ekipleri bekçiyi kulübede elleri ve ayakları bağlı olarak buldular. Olay anını anlatan bekçi Utaş soyguncuların bir soru sorma bahanesiyle yanına geldiğini belirterek, "Bana silah çekerek ellerimi ve ayaklarımı plastik kelepçeyle bağladılar. Sonra fabrikanın içine girdiler, içeride bayağı bir arama yapmışlar. Bilgisayarları almışlar, hepsi maskeli ve eldivenliydi. Ellerimde ve ayaklarımda yaralar var. Soygunculardan biri benim başımda durup gözlerimi kapattı. Benden kasanın bulunduğu yeri söylememi istediler. Ben baygınlık geçirmiş gibi davrandım. Ben onları binanın başka bölümlerine yönlendirmeye çalıştım. İçeride bir kapıyı açtıklarında alarm çaldı. Kaçarken kamera kayıtlarının bulunduğu bilgisayarı da alarak uzaklaştılar" diye konuştu.
Olay yeri inceleme ekipleri fabrikada çalışma yaptı. Polis ekipleri soyguncuların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.