BALYOZ ve Ergenekon davalarında yargılanıp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli edilen ya da ilişiği kesilenlerin, önümüzdeki günlerde askeri cezaevlerinden Silivri Cezaevi'ne nakledilecekleri ileri sürüldü.
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında, 'askere kumpas kurulduğu' iddialarının ardından askerlerin yeniden yargılaması gündeme gelirken, yakınları tutuklu askerlerin bulundukları cezaevlerinden nakledilmesi için hazırlık yapıldığını ileri sürdü.
Gölcük'teki sessiz çığlık buluşmasında bir araya gelen 'Vardiya Bizde Platformu' üyesi tutukluların eş ve diğer yakınları, ceza alan askerlerin şu anda Hasdal, Hadımköy ve Maltepe cezaevlerinde bulunduklarını hatırlattı. Ancak son gelişmelerin ardından tutuklu askerlerden ilişiği kesilenler ile emeklilikleri tebliğ edilenlerin yakında Silivri Cezaevine nakledileceklerini öğrendiklerini belirterek, "Hem yeniden yargılama diyorlar, hem hepsini Silivri'ye gönderiyor. Bu acele niye? Silivri'de onları ziyaret etmemiz çok daha zor" diye konuştu.
Balyoz davasından mahkum olan Deniz Kurmay Albay Ercan İrençin'in eşi Serpil İrençin de "Olay doğru ve kesin. Önce Salı günü diye duyduk. Daha sonra bir hafta 10 gün içersinde tüm askerlerin Silivri'ye nakledileceklerini öğrendik" diye konuştu.