KCK davalarından tutuklu bulunan ve Diyarbakır'da yerel mahkemelerin tahliye taleplerini reddettiği 5 milletvekilinin avukatları, müvekkilerinin tahliyesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
KCK davalarından tutuklu bulunan ve Diyarbakır 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanan milletvekilleri Selma Irmak (Şırnak), Faysal Sarıyıldız (Şırnak), Kemal Aktaş (Van), İbrahim Ayhan (Şanlıurfa) ve Gülser Yıldırım'ın (Mardin) tahliye istemlerini yerel mahkemeler reddetti. Mahkemeler ret kararında, 'milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne başvurularının bulunmamasını' neden gösterdi.
Milletvekillerinin avukatları, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın 5 milletvekili için de uygulanması için bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlar, Anayasa Mahkemesi'nin 'acil' incelemesi talebiyle, bugün Diyarbakır 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemelerine dilekçeleri verdi. Dilekçelerde, uzun tutukluluk süresi ve seçilmişlik haklarının ihlal edildiğini belirterek, Mustafa Balbay hakkında verilen kararın 5 milletvekillerine de uygulanmasını istedi.
Avukatların sunduğu dilekçeler, mahkemeler aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne gönderilecek.
FB(GG/COŞ)