SAMSUN'da daha önce bıçakla yaraladığı eşini dün de rahatsız edince çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Bandırmasporlu futbolcu 31 yaşındaki Furkan İlker Baştan, kaçmaya kalkıştı. Polisin hava ateş açarak yakaladığı Baştan, cezaevine konuldu.
2007- 2008 sezonda Samsunspor'da oynayan, daha sonra çeşitli kulüplerde futbol yaşantısına devam eden, son olarak da Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımı Bandırmaspor'da forma giyen Furkan İlker Baştan, geçen hafta Samsun'da, eşi Sinem Baştan'ı bıçakla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan Baştan, 'adli kontrol' kararı verilerek serbest bırakıldı.
'Adli kontrol' kapsamında eve yaklaşmaması gereken futbolcu Furkan İlker Baştan, iddiaya göre dün gece eşi Sinem Baştan'ı bir kez daha rahatsız etti. Sinem Baştan da polisi arayarak, eşinden şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan Furkan İlker Baştan, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Furkan İlker Baştan, ilk olarak Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Adli kontrol şartlarını ihlal etmediğini ileri süren ve eşiyle barışmak üzere olduklarını söyleyen Baştan, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kararın ardından adliye önünde sigara içmek isteyen Furkan İlker Baştan, yanındaki polisin bir anlık dalgınlığından faydalanarak koşarak kaçmaya başladı. Adliye otoparkından geçip demir parmaklıklarından atlayan Baştan, Muzaffer Önder Parkı'ndan Fuar Caddesi'ne girdi. Ancak taksi çevirerek kaçan şüphelinin peşine düşen adliye polis noktasında görevli memurlar, kısa sürede Baştan'ı sıkıştırdı. 'Dur' ihtarına uymayınca da havaya bir el ateş eden polis, Furkan İlker Baştan'ı yakalayıp gözaltına aldı. Tekrar adliyeye getirilen Baştan, yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.