BURSA’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden, 5’i kadın 15'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Hicran A., bakacak kimsesi olmadığı için 1 yaşındaki oğlu S.A. ve 4 yaşındaki kızı C.A. ile birlikte cezaevine girdi.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Yıldırım İlçesi’nde uyuşturucu satıldığını tespit ettiği Demetevler Mahallesi'nde dün 15 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. 100 kişiden oluşan komando birliklerinin görev aldığı operasyonda, 5'i kadın 23 kişi özaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda satışa hazır hale getirilen 11 kilo 280 gram kubar esrar, 4 kilo 655 gram bonzai, 2 kilo 350 gram sentetik uyuşturucu, 80 kök hintkeneviri, 1143 adet sentetik hap, 5’i kurusıkı 11 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 12 şarjör ve 62 fişek ile 2 bıçak ele geçirildi. Jandarma, aramalar sırasında ele geçirdiği uyuşturucu ticaretinden elde edilidiği sanılan 48 bin 410 TL paraya da el koydu.
Sorgulamaları tamamlanan 23 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sait Ay, Vural Özdivrik, Adnan Sepetçioğlu, Orçun Ünlüyayla, Hasan Ünlüyayla, Masun Kırbıyık, Erdem Parlakman, Turan Yolgörü, Emrah Yolgörü, Uğur Yolgörü ile Nur Kadın Özçalışkan, Nermin Özdivrik, Cangül Yolgörü, Filiz Göçük ve Hicran A. adlı kadınlar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ÇOCUKLARIYLA CEZAEVİNE GİRDİ
Bu arada tutuklananlar arasında bulunan Hicran A., adliyeye kucağındaki oğlu S.A. ve elinden tuttuğu kızı C.A. ile geldi. Çocuklarının yemesi için satın aldığı meyve suyu ve bisküvileri poşete koyup kızı C.'ye veren Hicran A., mahkeme tarafından hakkında verilen tutuklama kararının ardından bırakacak kimsesesi olmadığı için çocuklarıyla birlikte Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girdi.

HT(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)