Irak hükümetinin yerel unsurların DEAŞ'a karşı silahlı eğitimi için Türkiye'den yardım istediğini belirten Sinirlioğlu, Başika Kampı'nda eğitilenlerin maaşının 3-4 ay Bağdat tarafından ödendiğini söyledi.
2014 yılında kameralar karşısında Türk askerinden yardım için dönemin Başkakanı Davutoğlu'na adeta yalvaran İbadi'nin görüntülerinden sonra bir ayrıntı daha ortaya çıktı.
Yedi senelik müsteşarlık mesaisinden sonra Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atanan Sinirlioğlu, Hürriyet gazetesine konuştu. New York’a hareketinden saatler önce yapıldı.
Muhabirin "Irak bugün ‘Artık Türkiye’yi Başika’da istemiyoruz’ diyor ısrarla." sorusuna Sinirlioğlu böyle yanıt verdi:

MAAŞLARI BİLE ÖDEMİŞLER
"Bugün inkâr edilse de Irak Savunma Bakanı, Irak Başbakanı DEAŞ tehdidine karşı yerel unsurların eğitilmesi ve silahlandırılması için Türkiye’nin kendilerine yardımcı olmasını istemişti. Bu bizzat bana da ifade edilmişti. Başika Kampı bu çerçevede kuruldu. Hatta kurulduktan sonra orada eğitilenlerin maaşları da Irak Savunma Bakanlığı tarafından ödendi. Bu 3-4 ay devam etti. Sonra nedense bu eğitim kampı konusunda birden yersiz bir tepki gösterilmeye başlandı.
Biz buna rağmen Irak merkezi hükümetiyle işbirliği ve diyaloğumuzu sürdürdük. Ben müsteşarlık görevindeyken bu konudaki görüş ayrılığımızı nasıl giderebileceğimizi ele almak üzere iki kez toplantı yaptık. Üçüncü toplantıyı da geçen hafta başında halefim, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın başkanlığında bir heyet Bağdat’ta yaptı. İlk toplantı Roma’da, ikincisi İstanbul’da yapılmıştı. Dolayısıyla bir süreç var. Türkiye’nin oradaki mevcudiyetinin neden gerekli olduğunu anlatıyoruz."