Türk Hava Kuvvetlerince, Kars'ın Kağızman ve Şırnak'ın Beytüşşebap kırsalına düzenlenen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanılan mağaralar, silah mevzileri, korugan ve dinamik hedefler imha edildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kağızman kırsalına, bugün saat 14.36 sıralarında hava harekatı düzenlenerek, bölgede tespit edilen iki mağara ve bir silah mevzisinin imha edildiği belirtildi.
Beytüşşebap kırsalına saat 15.06'da gerçekleştirilen harekatta ise bölgede tespit edilen korugan ve dinamik hedeflerin vurulduğu ifade edilen açıklamada, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü kaydedildi.
19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda Şırnak'ta 9, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 4, Kars'ta 4 PKK'lı öldürüldü. Bitlis'te ise bir araçta terör örgütünün dağ kadrosuna götürüldüğü belirlenen silah ve mühimmat ele geçirildi.Şırnak kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten askerlerle bir grup PKK'lı arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. Bölge top atışına tutuldu. Yine Şırnak'ta, Faraşin bölgesinde tespit edilen PKK'lılar silah taşıyan insansız hava aracıyla vuruldu. 7 örgüt üyesi öldürüldü, yaralanan 1'i kaçtı. Faraşin'deki operasyonda son 24 saatte öldürülen PKK'lıların sayısı 9 oldu. Aşağı Erdemli Mahallesinde ise bomba yüklü 2 araç imha edildi.Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyon da devam ediyor. Bölgede tespit edilen 4 PKK'lı Hantepe bölgesinde bulunan tanklarla vurularak öldürüldü.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, terk edilmiş araçta örgütün dağ kadrosuna gönderilmek istendiği tahmin edilen silahlar bulundu. Diyarbakır'ın Dicle ve Hani ilçelerinde ise, yürütülecek operasyon nedeniyle 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Kars'ın Kağızman ilçesinde dün gece başlatılan operasyonda ise, Çemçe-Madur bölgesinde İHA ile tespit edilip "Atak" helikopter ile ateş altına alınan 7 PKK'lıdan 6'sı öldürüldü. Diğer PKK'lının yakalanması ya da öldürülmesi için bölgedeki hava destekli operasyon sürüyor.