ZONGULDAK-İstanbul karayolununda tüp kamyonu devrildi. Tüplerin boş olması olası bir faciayı önlerken, kazada hafif yaralanan sürücü değerli eşyalarını almak için sağlık ekiplerinin uyarısına rağmen tedavi gördüğü ambulanstan inerek kamyona gitti.

Kaza, Zonguldak-İstanbul karayolunun 25. kilometresinde 22.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere; Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinden aldığı boş tüpleri İstanbul’a götüren 41 F 6303 plakalı kamyon sürücü Mustafa Biral (40) yağıştan dolayı kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Devrilerek yan yatan kamyon yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra su kanalında durabildi. Kazayı görenler sağlık ekipleri, itfaiye ve polise haber verirken bir yandan da yola saçılan tüpleri toplamaya çalıştı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan sürücü Mustafa Biral, sağlık ekiplerinin uyarısına rağmen kamyondaki değerli eşyalarını almak için sedyeden indi. Ön camdan kamyona giren sürücü Biral, eşyalarını aldıktan sonra ambulansa geri döndü. Sürücü Birol, kazanın oluş şeklini soran gazetecilere ise, "Araba viraj da kaydı, toplayamadık, oldu işte” dedi.

Sürücü Mustafa Biral'ın çalıştığı firmanın yetkilileri de olay yerine gelerek çevreye dağılan tüpleri topladı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücü Mustafa Biral’ın ayağında ezilme olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis kazayla ilgili tahkikatı sürdürüyor.

İÇ(SSA)