TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde Yenibaş Jandarma Karakolu'na inşaat malzemesi taşıyan bir minibüsün önü silahlı bir grup tarafından kesildi. Teröristler, şoförü indirdikten sonra aracı ateşe verip yaktı.

Hozat'ın Yenibaş Köyü'nde Jandarma Karakolu'na minibüsle inşaat malzemesi götüren sürücünün önü ormanlık alandı silahlı bir grup tarafından kesildi. Grup, sürücüyü bir süre alıkoyduktan sonra serbest bırakırken, minibüsü ve içindeki malzemeleri ateşe verip yaktı. Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen sürücünün ifadesin alındı. Sürücü, yol kesen grubun kalabalık olduğunu belirterek, hangi örgütten olduğunu anlayamadığını söylediği öğrenildi. Güvenlik güçleri yol kesen grubun PKK veya TKP/ML-TİKKO üyesi olabileceklerini ihtimali üzerinde duruyor.

PKK ve TKP/ML-TİKKO örgütleri son 15 gün içinde Tunceli il merkezi Pülümür, Nazimiye Hozat ve Ovacık ilçelerinde gerçekleştirdikleri eylemlerde jandarma karakollarına eşya ve malzeme taşıdıkları gerekçesiyle 10 aracı yakarak kullanılmaz duruma getirirken, kaçırdıkları araç sürücülerinden 2 kişiyi hala ellerinde tutuyorlar.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, aracın yakıldığı Hozat-Yenibaş mevkiinde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında yol kesenlerin bulunabileceği alanların Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındığı öğrenildi.