TUNCELİ'de BDP öncülüğünde düzenle yürüyüşle, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava (batı) bölgesinde özerklik ilan edilmesine destek verildi. 

Aralarında BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, BDP İl Başkanı Ergin Doğru'nun da bulunduğu yaklaşık 200 kişi Sanat Sokak üzerinde toplanıp, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan BDP İl Başkanı Doğru, Rojava'da Kürtlerin özerlik ilanının dünyaya örnek olduğunu ileri sürerek, El Nursa ve İşid gibi El Kaide uzantılı örgütlerin Kürtlere saldırı düzenlediğini söyledi. Bu saldırılara tepki gösteren Doğru, şöyle dedi:

"Rojava'daki özerk kanton ilanı ve üç kantonlu yeni yönetim modeli bütün bölgeye örnek olmalıdır. Rojava'daki yönetim biçimi kardeşçe ve eşitlik ilkesine dayalı bir yönetimdir ve bu sistem bölge halkları tarafından da takdirle karşılanmıştır. Kanlı çeteler El Nursa ve diğer örgütler kan dökmeye devam ederken kazanılan bu zafer anlamlıdır. Rojava'da, bütün halklar yeni yönetim modelinde eşitlikçi bir yönetimle temsil ediliyor. Kürtler, Aleviler, Süryaniler, Araplar burada iç içe yaşıyor ve şimdi kardeşlik içinde eşitlikçi bir yönetim biçimiyle özerklik ilan ederek bizleri gururlandırdılar. Bölgede yani Ortadoğu'daki yeni model özerklik modelidir. Bölge kan deryasında ancak Rojava modeli ile huzura kavuşabilir. Bizler yıllardır özerkliliği savunuyoruz, Türkiye'nin kurtuluşunun bu model yani özerklik olduğunu hep savunuyoruz. Buradan Dersim'den söylüyoruz 31 Mart sabahı kazanacağımız seçim zaferi ile Dersim'de de özerkliliğimizi ilan edeceğimizi savunuyoruz."