DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Tunceli il örgütü, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayları kent merkezinde yol keserek protesto etti.
Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, DBP'liler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi kent merkezindeki Sanat Sokak üzerinde toplanıp, Cumhuriyet Bulvarı'na yürüyen protestocular, burada karayolunu trafiğe kapattı. AK Parti aleyhine sloganlar atan protesotcular, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.
DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, kimsenin Kürt halkının sabrını denemeye kalkışmamasını isteyerek, "Kürt gençleri halkını savunmak için dağlara çıktı ve önderlerine sahip çıkmasını da bilirler. IŞİD katliamları karşısında sessiz kalan AKP, IŞİD'in adam kesme görüntülerine benzeyen uygulamalar yapıldığında sessiz kalıyor, Kürt halkının önder kadrolarından olan Mahsum Korkmaz'ın heykelinin üzerine ayakla basılması, kabul edilemez ve halk kendi değerlerine her zaman sahip çıkar ve savunur. Lice'deki şehitlikte bulunan PKK'nın öncü komutanlarından, 15 Ağustos'un direnişçi örneği Mahsum Korkmaz'ın halk tarafından dikilen heykeli ceberut devlet tarafından yıkılmıştır ve orada bulunan halk saatler boyu taranmıştır, bu durumu asla kabul edemeyiz, şiddetle kınıyoruz. 1990'lı yıllarda yaşanan savaş sürecinde gerilla bedenlerini kesip, poz veren devletin dün Lice'de bu barbarlığın bir örneğini daha sergiledi. Heykelleri yıkarak büyüklüklerini göstereceklerini sanıyorlar. Çünkü bunlar insanlık erdemi olan mezarlıkları korumanın, mezarlara saygı göstermenin erdeminden hala uzaklardır" dedi.
Basın açıklamasından sonra yolu trafiğe açan kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI