TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi Aliboğazı bölgesinde orman kesimi yaparken kayalık alandan düşerek ağır yaralanan geçici köy korucusu Abdullah Tunç, dün akşam Jandarma ve AFAD ekiplerinin gerçekleştirdiği nefes kesen bir operasyonla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Çemişgezek yakınlarındaki Aliboğazı Vadisi'nin yüksek kesimi olan kayalık ve ormanlık alanda bulunan Çisre Yaylası'nda, orman kesimi yapan işçilerin arasında yer alan geçici köy korucusu Abdullah Tunç, kayalık alan kenarında ağaç kestiği sırada dengesini kaybedince, düşerek yaralandı. Düştüğü yerden önce arkadaşları tarafından çıkarılmak istenen Tunç'u, vücudunun bir çok çok yerinde kırık olması nedeniyle çıkarılamayınca, jandarmaya haber verildi. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir jandarma özel hareket timi ile Tunceli Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'nden bir ekip helikopterle olay belgesine gönderildi.
Havanın kararması, bölgenin aşırı kayalık ve ormanlık olmasına rağmen helikopter olumsuz şartlara rağmen olay bölgesine inmeyi başardı. Kayalık alanda sıkışan ve ağır yaralanan geçici köy korucusu Abdullah Tunç, Jandarma Özel Hareket ve AFAD ekiplerinin yoğun çabası ile bulunduğu yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı Tunç, daha sonra helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Tunç, burada ameliyata alındı. FD(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)