Ferit DEMİR/ TUNCELİ, () - TUNCELİ'de, Berkin Elvan için düzenlenen protesto gösterilerinde olaylar çıktı. Şehit Nahit Polis Karakolu önüne gelen göstericiler, karakola ve polis araçlarına taşla saldırdı. Polisin de göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalesiyle başlayan olaylar, devam ediyor.
İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Tunceli'de Dersim Demokratik Halklar Dayanışması grubu ve bir çok siyasi parti ile sivil toplum örgütü yürüyüş düzenledi. Sanat Sokak'tan meşalelerle Behice Boran Caddesi'ne kadar slogan atarak yürüyen yaklaşık bin kişilik bir grup, Ak Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra dağılmayan bir grup, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar tekrar yürüdü. Burada araç trafiğini de yarım saat engelleyen protestocu grup, kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu önüne geldi. Bir süre bekleyen grup, daha sonra karakola ve karakol önünde bekleyen TOMA aracına taşlı saldırı gerçekleştirdi. Aynı saatlerde başka bir grup da Cumhuriyet Mahallesi'nde polisle çatıştı.
Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu önündeki göstericilerin sayısı artmaya başlayınca bölgeye çok sayıda özel harekat timi ve zırhlı araç ile çevik kuvet polisi sevk edildi. Karakol önünde göstericilere müdahele ederken suyu biten panzer, barikatı aşamadığı için göstericilerin yoğun taş yağmuruna maruz kaldı. Birçok gösterici, panzerin üzerine çıkarak panzere zarar vermek istedi. Uzun süre panzer üzerinde kalan göstericilere, olay yerine gelen TOMA, tazyikli su ile müdahale ederek grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada çevik kuvvet polisi de göstericilere gaz bombası attı.
2 GÖSTERİCİ YARALANDI
Yaşanan olaylar sırasında çevredeki birçok işyeri, camları kırılarak zarar görürken, 2 gösterici kafasına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmalar sırasında atılan taşlar ve kovalamaca sırasında birçok gösterici de yaralandı. Tunceli Çarşı Mahallesi, Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu ve Cumhuriyet Caddesi civarındaki olaylar, halen devam ediyor. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerine takviye birlik gönderildi.

FD (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)