TUNCELİ, () - TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün'ün, "Güneydoğu'daki bir okulumuzda bir sınıfın tamamı, öğretmenleri tarafından dağa çıkarıldı" dediği okulun Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Süleymanpaşa Lisesi öğrencileri olduğu ortaya çıktı. Okulun tarih öğretmeni Refika Turhallı'nın pikniğe götürdüğü 20 öğrencisi ile PKK'ya katıldığı ve konuyla ilgili savcılığın başlattığı soruşturma dosyasının halen açık olduğu belirtildi.
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün, geçtiğimiz günlerde, "Güneydoğu'daki bir okulumuzda bir sınıfın tamamı, öğretmenleri tarafından dağa çıkarıldı" açıklamasında değindiği olayın Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'nde yaşandığı ortaya çıktı. Beldedeki Süleymanpaşa Lisesi'nin tarih öğretmeni Refika Turhallı, 1992 yılının Haziran ayında 20 öğrencisini iddiaya göre mezuniyet pikniğine götürdü. Öğretmen Turhallı ile 20 liseli piknikten dönmeyerek, birlikte kırsal alana giderek PKK'ya katıldı. Aynı okulun değişik sınıflarında okuyan 5 öğrencinin de daha sonra örgüte katıldığı ifade edildi.
Öğretmen ve öğrencilerin PKK'ya katıldığının ortaya çıkmasının ardından Mazgirt Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Halen açık bulunan soruşturma kapsamında o dönem PKK'ya katılan öğrencilerinin 10'unun öldüğü belirlendi. Diğer öğrenciler ve öğretmenin akıbeti konusunda ise bir netlik bulunmadığı kaydedildi.

(GG/AK)