Ferit DEMİR / TUNCELİ, () - TUNCELİ'nin Nazimiye İlçesi'ne bağlı Beytaşı Köyü'nde kalp krizi geçiren 61 yaşındaki Hıdır Kuş'u almaya giden ambulans şoförü M.Ç.'nin alkollü olduğu, el freni çekmediği için de ambulansın 5 metrelik uçuruma düştüğü ve hastaneye geç kalındığı için hastanın öldüğü iddia edildi.
İstanbul'da yaşayan ve yaz mevsimini geçirmek için geldiği memleketi Nazimiye İlçesi'ne bağlı Beytaşı Köyü'nde dün saat 02.00 sıralarında kalp krizi geçiren Hıdır Kuş için eşi ve komşuları, 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Nazimiye İlçesi'ne 15 kilometre mesafede bulunan Beytaşı Köyü'ne gelen ve M.Ç.'nin kullandığı ambulans, hasta Hıdır Kuş'un evine yaklaşık 50 metre mesafede durdu. Ambulansta bulunan acil tıp teknisyeni eve giderek Kuş'a ilk müdahalede bulundu. Ancak durumunun ağır olması nedeniyle sedyeye konulan Kuş, ambulansa taşınırken sedyeden düştü. Tıp teknisyeni ve yanındaki 2 yaşlı köylü, ambulans içerisinde bulunan şoför M.Ç.'yi çağırarak yardım etmesini istedi. Şoför M.Ç.'nin ilk çağrıya olumsuz yanıt vermesine rağmen sonradan yardım için ambulanstan indi. İddiaya göre el freni çekilmeyen ve vitesi boşa alınan ambulans kendi kendine hareket edip yoldan çıkarak, menfez üzerinden meşe ağaçlarını kırarıp, 50 metre ileride bulunan 5 metre yüksekliğindeki uçurumdan yuvarlandı.
Ambulansın yoldan çıkarak uçuruma düşmesi nedeniyle saat 02.40 sularında ikinci ambulans çağrıldı. Ancak ikinci ambulansın gelişi gecikince Kuş, şurunu kaybederek fenalaştı. Bunun üzerine köy yakınlarında bir mezradaki bir vatandaşın otomobili getirilerek, Kuş'u Nazimiye'ye götürmek için yola çıktı. Yolda, ikinci ambulansa aktarılan Hıdır Kuş, hastaneye varmadan yolda yaşamını yitirdi.
'AMBULANS ŞÖFÖRÜ ALKOLLÜYDÜ' İDDİASI
Ambulans şoförü M.Ç.'nin kendilerine yardım etmediğini, şüpheli hareketler yaptığını ve alkol koktuğunu iddia eden köylülerden Süleyman Şengül, şunları söyledi:
"Şöförden alkol kokusu geliyordu. Hastayı sedyeye alırken çağırdık, yardım etmesini istedik, gelmedi. Aracın yanında durdu, biz hastayı getirirken ambulans dereye uçtu. Kendisi içinde yoktu. Neden böyle oldu? diye sorduk. 'Ambulans boşta el ferinini çekmemişim, dereye uçtu' dedi ve bize hakaret ederek ağır sözler kullandı. Sonra olay yerinden kaçtı ve biz bu şahıstan şikayetçiyiz. Hıdır Kuş'un ölümünden bu kişi sorumludur. Ambulansı güvenli şekilde durdursaydı, hasta hemen hastaneye gider ve kurtulurdu. Saatlerce gecikti ve bu yüzden öldü."
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yaşamını yitiren Hıdır Kuş'un yakınlarının şikayeti sonrası Nazimiye Cumhuriyet Savcılığı, çok yönlü soruşturma başlattı. Bu iddialar üzerine Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI