TUNCELİ'de, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde 7 kişinin gözaltına alınması, Emniyet Müdürlüğü önünde oturan bir grup tarafından protesto edildi.
Önceki gece Cumhriyet Mahallesi'nde toplanıp Lice'de çıkan olayları protesto eden grupta yer aldıkları, polise molotof kokteyli attıkları ve mobese kameralarına zarar verdikleri gerekçesiyle 7 kişinin gözaltına alınması, bugün Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen eylemle protesto edildi. Sanat Sokağı'nda Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Ali Bul, yardımcısı Hüseyin Tunç, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Emniyet Müdürlüğü binasına kadar yürüdü. Polis, binanın giriş kapısı önünde bariyerler kurarak göstericilerin daha ileri gitmesine izin vermedi. Emniyet Müdürlüğü giriş kapısı önünde toplanan 500 kişilik grup, burada bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına konuşan BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, gözaltına alınanların demokratik haklarını kullandıklarını ve bu nedenle derhal serbest bırakılmalarını istedi. İl Başkanı Doğru şunları söyledi:
"Direnen mazlum Lice halkıyla birlikte olmaya çalışan ve demokratik eylem hakkını kullanan 7 genç arkadaşımızın gözaltına alınması son derece yanlıştır. Gerek Türkiye'nin birçok kentinde, gerekse Kürdistan'da  demokratik haklarını kullanarak gösteri yapan gruplara AKP'nin Polisi ve Askeri saldırarak gözaltı terörü uygulamaktadır. Bugün Emniyet'te gözaltında tutulan 7 genç arkadaşımız sadece demokratik ve insanı olarak Lice halkına sahip çıkmak ve destek olmak amacıyla düzenlenen bir demokratik hak olan gösteriye katılmışlardır. Bizler her şartta demokratik gösteri hakkımızı kullanırız, kimse buna engel olamaz. Bir yerde baskı, zulüm ve işkence varsa gösteri de demokratik haktır, kullanılır, bizler de haklarımızı kullanıyoruz." 
Grup, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

  FD(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)