BALYOZ Davası'nda 16 ile 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılan emekli ve muvazaf yüksek rütbeli subayların, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla geçen ay serbest bırakılmalarına rağmen, onların ailelerinin başlattığı 'sessiz çığlık' buluşmaları devam ediyor. Bugün Gölcük'teki buluşmada konuşan 16 yıl hapis cezası alan Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, cezaevlerinde hala sözde casusluk davasından tahliye olamayan şerefli askerlerin bulunduğunu, onların da biran önce tahliye edilmeleri gerektiğine inandığını söyledi.
Tahliyelere rağmen 'sessiz çığlık' buluşmalarına devam eden ve bugün 94'üncü buluşmayı gerçekleştiren Vardiye Bizde Platformu üyeleri, Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde biraraya geldi. Buluşmaya, 16 yıl hapis cezasına çaptırıldıktan sonra tahliye olan askerlerden Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Ana Üs eski Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Kurmay Albaylar Yavuz Kılıç, Ümit Metin ve Rafet Oktar da hazır bulundu.
Burada bir konuşma yapan Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Balyoz Davası'nı Türkiye'nin 'Dreyfus davası' olarak nitelendirerek şöyle devam etti:
"Kafes ve benzeri davalara yönelik gerçekleri yıllardır sizlerin sayesinde kamuoyuna iletme olanağını bulduk. Bu davaların sadece bizleri değil, Türkiye'nin ulusal güvenliğini hedef aldığını sürekli vurguladık. İçinde bulunduğumuz koşulların, Bekir Coşkun'un dediği gibi aslında bir orman yangını olduğunu, orman yangınından nasıl ki bütün canlılar etkileniyorsa, bu kumpas davalar nedeniyle alev alev yanan hukuk düzeninden de tüm Türkiye'nin etkileneceğini ilgililere ve kamuoyuna ilettik. 'Bu yangın beni etkilemez' diyenler dumanı ciğerlerinde hissedince de bugünkü noktaya geldik. Şimdilerde AYM bu yangını söndürmeye çalışmaktadır. Ancak hala cezaevlerinde sözce casusluk davasından tahliye olamayan şerefli askerlerimiz vardır."
Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, onları geçtiğimiz hafta ziyarete gittiğini, ellerinde palalarla caddelerde kadınlara kız çocuklarına saldıran potansiyel katillerin 9 bin lira ceza aldığını belirterek, "Bugünlerde şerefli askerlerimizin hala kumpas davalarla cezaevlerinde tutulması ülkemizin ayıbıdır. Bu nedenle AYM bu ayıba bir an önce son verecek hukuki adımları atmalı. O cezaevlerinde daha fazla tutulmasına engel olmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI