ADANA'da geçen ekim ayında, av tüfeği ve tabancayla bastıkları kuyumcunun vitrinindeki altın takıları poşete doldurup, kasadaki 6 bin lirayı da alarak kaçtıkları ileri sürülen şüphelilerden 21 yaşındaki İsmail Çakar hakkında, 'silahla yağma' ve 'silahla ateş etme' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde 28 Ekim 2013'te meydana geldi. Şakirpaşa Caddesi'nde faaliyet gösteren Berfin Kuyumculuk'a gelen kar maskeli 2 kişiden biri, işyeri sahibi 47 yaşındaki Mahfuz Yel'e elindeki av tüfeğini doğrultarak yere yatırdı. Elinde tabanca bulunan diğer şüpheli de önce vitrindeki altın bilezikler ile bileklikleri siyah poşete doldurdu. Ardında da kasada bulunan yaklaşık 6 bin lirayı aldı. Soyguncular kaçarken de takip edilmemek için havaya ateş etti.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüphelilerden İsmail Çakar'ı üzerindeki elbiseden tespit ederek yakaladı. Çakar çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, ona yardım ettiği ileri sürülen 4 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Suçlamayı kabul etmeyen İsmail Çakar, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde şunları anlattı:
"Ben o gün saat 15.00'e kadar evdeydim. 15.00'da çıkıp araç kiraladım. Cezaevindeki bir arkadaşımı ziyarete gidecektim. Araç bozulduğu için gidemedim. Polisler beni yakaladı. Benim olduğu ileri sürülen eşofmanı 20 gün önce tahliye olduğum cezaevinde bırakmıştım."
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık İsmail Çakar hakkında 'silahla yağma' ve 'silahla ateş etme' suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz 4 şüpheli hakkında takipsiz kararı verilirken, hala yakalanamayan kimliği belirsiz bir şüphelinin soruşturması ise dosyadan ayrıldı.
Sanık Çakar'ın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.