Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, ()- KÜTAHYA'da tartıştığı İlkay E. tarafından av tüfeğiyle abaşından vurulan ve sevk edildiği Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu organları bağışlanan 18 yaşındaki Süleyman Tuncay, toprağa verildi.

Geçen 17 Mayıs gecesi Bekir Avlu Pınar Caddesi ile Osmanlı Caddesi kavşağında meydana gelen olayda Süleyman Tuncay ile yanında bulunan arkadaşları Mustafa Ö., Ali T., Furkan Ü., Abdullah K. ve Caner Ö. ile market sahibi İlker E. ve akrabası Fatih G. arasında işyerini yağmalama iddiası yüzünden tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda İlker E. av tüfeğiyle ateş ederek Süleyman Tuncay'ı başından yaralandı. Tuncay, ambulansla kaldırıldığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan zanlı İlker E. ile yağma olayına karıştıkları öne sürülen Tuncay'ın arkadaşları Mustafa Ö., Ali T., Furkan Ü., Abdullah K. ve Caner Ö. tutuklandı, Fatih G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Süleyman Tuncay'ın beyin ölümü gerçekleşince yakınları organlarını bağışladı. Organları alınan Süleyman Tuncay'ın cenazesi daha sonra yakınlarına teslim edildi. Tuncay'ın cenazesi bugün öğleden sonra Kütahya'daki Gaybiefendi Mahallesi Göktürk Caddesi'ndeki evinin önüne getirildiğinde anne Satı Tuncay sinir krizleri geçirdi. Satı Tuncay'a gelen 112 ambulansındaki sağlık ekibi gerekli müdahalede bulundu. Süleyman Tuncay, merkeze bağlı Fındık Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

OK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)