TSK, PYD'yi Karadan 70 Atışla Vurdu!
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 52 DEAŞ ve 70 PKK/PYD terör örgütü hedefi vurularak manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos'ta başlatılan harekatın sürdüğü belirtildi.

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKI" HATIRLATMASI

Harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü anımsatıldı.

Açıklamada, harekatın son durumu hakkında da bilgi verildi.

HEM KARADAN HEM HAVADAN

Buna göre, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare'nin güneyinde yer alan Harbul ve Maarrat Umm Havsh'ın alınması amacıyla başlattığı taarruzları sürdürüyor.

7 MUHALİF YARALANDI

Burada gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 muhalifin yaralanırken, destek sağlayan unsurlarda ise herhangi bir kayıp yaşanmadı.

PKK/PYD terör örgütü mensupları tarafından, Aşağı Cerablus'ta bulunan köprünün üzerine çıkan muhalif unsurlara ateş açılması sonucun 2 muhalif yaralandı.

Muhalif unsurlar tarafından harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık bin 265 kilometrekarede kontrol sağlandı.

52 IŞİD, 70 PKK/PYD HEDEFİ VURULDU

Harekat kapsamında 52 DEAŞ ve 70 PKK/PYD terör örgütü hedefi vurularak manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Koalisyon güçleri tarafından Hazvan'da tespit edilen hedeflere düzenlenen hava harekatında 2 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, 1 araç da imha edildi.

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde 24 el yapımı patlayıcı imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar 31 mayın ve çoğu tuzaklanmış bin 259 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Suriye sınır hattında insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti ise sürüyor.