Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Çukurca kırsalında Türkiye sınırları içinde tesis edilmiş olan Ertüş Kampı'nın en sıkı korunan bölgesi olan ve teröristlerin 'Ertüş Tepe' dedikleri Kale Tepe'yi teröristlerden temizledi. Teröristlerin bölgenin kaybedilmesi ile yaşadıkları sıkıntılı durum telsiz kayıtlarına yansırken, 'mide hapı' dedikleri cesaret verici hap istedikleri tespit edildi. Teröristbaşı Karayılan'ın, tepenin TSK'nın kontrolüne geçmemesi için bölgeye 200'e yakın terörist gönderdiği öğrenildi.
SİLAH, CEPHANE VE ERZAĞA EL KONULDU
PKK'nın son dönemde büyük kayıp verdi. Terör örgütünün, Çukurca'daki kayıplarını gizlemek amacıyla ceset ve yaralılarını Kuzey Irak'taki kamplara kaçırdıkları belirtilirken, ele geçirilen silah, cephane ve çok miktarda erzağa el konuldu.

TELSİZ KONUŞMALARINDAKİ PANİK
PKK'lı teröristlerin kullandığı bir sığınakta çok sayıda silah mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. PKK'lı teröristlerin kendi aralarında yaptığı telsiz konuşmalarında ise panik içinde oldukları belirlendi.Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 3'üncü piyade Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 1'inci Komando Tugayı, 2'nci Hudut Tugayı veJandarma Özel Harekat birlikleri ile hava destekli sürdürülen Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin operasyonunda PKK'lı teröristlere büyük kayıp verildi. PKK'lı teröristlere ait bir sığınakta çok sayıda silah, mühimmat, yiyecek, giyecek malzemesi, telsiz ve bilgisayarlar, hilti, jeneratör, akü, el yapımı patlayıcı malzemeleri, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

KARAYILAN TALİMAT VERDİ
Operasyonlarda terör örgütünün sınırdaki Ertuş Kampı'nın karşısında bulunan ve bir çok şehidin verildiği Çukurca'daki Kale Tepe'nin tamamen teröristlerden temizlendiği belirtildi.
Güvenlik kaynakları, PKK'nın elebaşı Murat Karayılan tarafından Kale Tepe'nin güvenlik güçlerinin eline geçmemesi için bölgeye 200 PKK'lı gönderdiği ve bu teröristlerin çoğunun etkisiz hale getirildiği, yaralıların ise Kuzey Irak'a kaçırıldığı belirtildi.
Kale Tepe'nin güvenlik güçlerinin eline geçmesiyle panik halında kaçan PKK'lılar, ölen teröristlerin cesetlerini bile arazide bıraktığı kaydedildi.
Güvenlik güçlerinin operasyonlarında ağır kayıplar veren örgüt mensuplarının kendi aralarında yaptığı telsiz konuşmalarında yaşanan panik dikkat çekti.
Bugün saat 10.31 de PKK'lı teröristler arasında yapılan telsiz konuşmaları şöyle:
TERÖRİSTLERİN TELSİZ GÖRÜŞMELERİ / Tarih: 04.09.2016 10:31
A: Nasılsın
B: İyi değiliz. Ertüş düştü, bittik yani.
A: Yok yok bakacağız çaresine?
B: Arkadaş zaten burada sıkıştık kaldık, ilaçlarımız kalmadı.
A: Arkadaş yazıktır yazık, nasıl konuşuyorsun. Sen elindekilerle idare et.
B: Elde bir şey kalmadı, yiyecek de yok, dayanacak hal de yok. Çok kaybımız var. Bir sürü yer düştü. Kontrolümüz tamamen kayboldu. Burayı ne zaman bırakalım? Burada öleceğiz, kesin yani.
A: Burayı bıraksak da bir zamanı var tamam mı? Dayanın. Bulunduğunuz yerden çıkmayın, çıkarsanız düşersiniz, yazıktır arkadaşlara.
B: Tamam da arkadaş.
A: Uzatma. Onlara taciz yapmayın, sessiz kalın. Arkadan gelecek çok adam da kalmadı ama bakacağız bakacağız.
B: Tamam bir an evvel karar verin çekilelim. Önemli haa! Unutmayın
A: Tamam sen onlara söyle bu Serhabunlar (???) mide hapı yapıyorlar onlara getirecek. Biraz mide hapı da sana yetiştirsinler. İç iyi gelir.
B: Tamam
A: Bir şey diyor musun?
B: Yok dedim diyeceğimi.
A: Selam söyle arkadaşlara."
Telsiz konuşmalarında teröristlerin bahsettiği mide hapının cesaret verici tipte bir hap olma ihtimali üzerinde duruluyor.
Kurtarılan Kale Tepe ve ele geçirilen malzemeler;