ÇANAKKALE'de TÜRK-İŞ'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçiler, kordon boyunda yarı çıplak slogan atarak eylem yaptı.

TÜRK-İŞ'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçiler, Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanarak belden üstteki kıyafetlerini çıkardı. “İş ekmek yoksa barış da yok', “Bakma baktıkça sıra sana gelecek', 'Hırsız var', 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları atarak kordon boyunda yürüyen yol işçileri Troia Atı önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i protesto ederek, işten çıkarılan işçilerin işine iadesini öngören Yargıtay kararlarının uygulanmasını ve kadroya alınmalarını istedi.

Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, “Buradan Tayyip'e sesleniyorum. Eğer ki biz hukuk devletiysek, hukuğun üstünlüğü bu ülkede geçerliyse, Yargıtay'ın 8 bin 671 kişi için verdiği kararları onaylamıyorsanız ben burada bu kararlarını yakacağım. Tayyip sen de bu kararları veren Yargıtay üyelerini yak. Bu kararları çıkartan hakimleri, savcıları, avukatları yak. Bu insanları da Türkiye Cumhuriyeti’nden defet. Senin Suriyelilerin olsun vatandaşların. Ama unutma ki bu insanlar seni 30 Mart'ta sandıkta cayır cayır yakacak” dedi. Yıldız daha sonra elindeki yargıtay kararlarını ateş verdi.

Yarı çıplak eylemlerinin ilerleyen günlerde değişik illerde de devam edeceğini belirten işçiler, daha sonra sessizce dağıldı.