TRABZON'un Maçka İlçesi'nde bir evden, içinde 270 bin Türk Lirası ile bir miktar da yabancı para bulunan kasayı alarak kaçan A.Y. ve N.K.E., Sürmene İlçesi'nde yakalandı.
Olay, Coşandere Köyü'nde önceki gün meydana geldi. S.Ş.'nin evine giren hırsızlar kasayı alarak kaçtı. Araştırma başlatan jandarma ekipleri, olayda kullanıldığı belirlenen 34 PUF 95 plakalı kiralık araç ile evden çalınan kasayı, Yazlık Köyü'nün yüksek kesiminde buldu. Kasadaki 270 bin Türk Lirası, 3 bin Amerikan Doları, 651 Çin Yuanı ve 650 Suudi Arabistan Riyali'nin çalındığı, hırsızların açamadığı bir bölümdeki 40 bin Türk Lirası'nın ise yerinde bulunduğu belirlendi.
Takibin ardından Sürmene merkezinde oldukları saptanan A.Y. ile N.K.E. yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde ve araçlarında 17 bin 425 Türk Lirası, 1300 Amerikan Doları, 651 Çin Yuan’ı ve 650 Suudi Arabistan Riyali ele geçirildi.
A.Y. ile N.K.E.'nin, daha önce de kiraladıkları araçları kullanarak Sinop, Erzincan, Kastamonu ve Ordu illerinde birçok hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.