BURSA'da 64 yaşındaki Hanife Akman, gece eve gelip kendilerini rahatsız eden 16 yaşındaki torununun sevgilisi  kuaförde çalışan 22 yaşındaki Aykut Gültekin'i kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan Hanife Akman, "Aykut torunumu daha önce kaçırmıştı. Sonra polis onları bulup, torumu bize teslim etti. Gece kapıma dayandı. Gitmeyince tartıştık. 'İstersen gel vur. Beni öldür' deyince sinirlendim ve bıçağı göğsüne sapladım" dedi.
Üçüncü evliliğini yaptığı eşini aralarındaki geçimsizlik anlaşmazlık nedeniyle terk eden 39 yaşındaki Fikriye Özkan, ilk eşinden dünyaya gelen Bursa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi kızı N.K. ile birlikte annesi Hanife Akman'ın evine yerleşti. Bir süre önce gittiği kuaförde çalışan Aykut Gültekin ile önce arkadaş, sonra sevgili olan N.K., anne ve anneannesini bu ilişkiye karşı çıkması üzerine evden kaçtı. N.K., sevgilisi Aykut Gültekin ile birlikte geçen 20 Aralık tarihinde Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne gitti. Erdek'te 10 gün kaldıktan sonra Gültekin'in evine dönen sevgililer, N.K.'nın annesinin şikayeti üzerine polis tarafından yakalandı. N.K. yaşı küçük olduğu için ailesine teslim edilirken, adliyeye sevk edilen Aykut Gültekin ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aykut Gültekin, dün gece, N.K. ile konuşmak için yanında kaldığı anneannesi Hanife Akman'ın merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Zümrütevler Mahallesi'ndeki evine gitti. Kapıda N.K.'nın annesi Fikriye Özkan ile tartışan Aykut Gültekin'i evden uzaklaştırmak isteyen Hanife Akman, mutfaktaki ekmek bıçağını alıp dışarı çıktı. Akman, evin önünden ayrılmayan Aykut Gültekin'den gitmesini istedi ve öldürmekle tehdit etti. Çöp kutusuna tekme atan Gültekin ise göğüsünü açarak, "İstersen gel vur. Ben buradayım. Beni öldür" diye bağırdı. İyice sinirlenen Hanife Akman, elindeki bıçağı Gültekin'in kalbinin üzerine sapladı. Aldığı darbenin ardından 15 metre yürüdükten sonra yere yığılan  Gültekin, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Şoka giren anneanne Hanife Akman ise gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
Akman'ın verdiği ifadede, "Torunum yanımda kalıyordu. Çok sıkıntılar çektik. Üçüncü evliliğini yapan ve mutsuz olunca eşinden ayrılıp yanıma gelen kızım Fikriye Özkan da en az benim kadar zorluklar yaşadı. Kuaförlük yapan Aykut Gültekin ise torunumun aklını çeldi ve kaçırdı. Duyunca polise haber verdik. Sonunda torunum ibze verildi. Gece evimize gelip kapımıza dayanan Aykut bizi rahatsız etti, tartıştık. Tüm ısrarlarımaza rağmen gitmedi. 'İstersen gel vur. Ben buradayım. Beni öldür' deyince sinirlendim ve bıçağı sapladım" dediği öğrenildi.
Aykut Gültekin'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlandı.