Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da kendilerini belediye çalışanı olarak tanıtıp, vatandaşları "evinizin önüne kadar asfalt döktüreceğiz" vaadiyle dolandırdığı iddia edilen iki kişi, polisin operasyonuyla yakalandı.
İddiaya göre iki ay önce merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Mehmet Leymunçiçeği, kahvede otururken 37 yaşındaki Müslüm Dikkafalı ve 34 yaşındaki Faruk Tarhan'la sohbete başladı. İkili kendilerini Seyhan Belediyesi çalışanı olarak tanıtıp, "Başkan talimat verdi, hizmet almayan bölgeleri tespit ediyoruz. Evinizin önüne asfalt döktüreceğiz. Ama, bizi görürseniz öncelik alabilirsiniz" diyerek bin lira para istedi.
Mehmet Leymunçiçeği, yeni tanıştığı kişilerin anlattıklarına inanıp, istenen parayı verdi. Aradan bir ay geçmesine rağmen evinin bulunduğu sokağın asfaltlanmaması üzerine Mehmet Leymunçiçeği, Seyhan Belediyesi'ne gidip, bilgi almak istedi. Mehmet Leymunçiçeği'ni dinleyen belediye görevlileri, söz konusu kişilerin belediye çalışanı olmadığını bildirdi. Dolandırıldığını anlayan Mehmet Leymunçiçeği, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.
Şikayet üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri,
eşkalini belirlediği zanlılar Müslüm Dikkafalı ile Faruk Tarhan'ı merkez Çukurova İlçesi'nde Turgut Özal Bulvarı'nda bir kafeteryada yakaladı.
Polisin araştırmasında, iki şüphelinin Ceyhan'da yaşayan S.B.'dan aynı vaatle bin 500 lira para dolandırdığını ortaya çıkardı.
Dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Müslüm Dikkafalı'nın 2007'de de TEDAŞ'ın kaçak tespit ekibinde çalıştığını söyleyip, vatandaşlardan "Elektriğinizin kesilmesini önlerim" diyerek para aldığı, bu nedenle de yargılanıp, hapis yattığı belirtildi.
Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


FOTOĞRAFLI