ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde geçen 30 Ocak'ta, 18 metre derinliğindeki kuyuda cesedi bulunan, 8.5 aylık hamile 19 yaşındaki Hacer Göv'ü töre nedeniyle öldürdüğü iddiasıyla aranan amcasının oğlu Hasan Göv ile onun gizlenmesine yardım eden bir kişi yakalandı.
Viranşehir'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde hayvan sağım işinde çalışan Hacer Göv, iddiaya göre, şu anda askerde olan Cuma adlı erkek arkadaşıyla girdiği ilişki sonrası hamile kaldı. Hamileliğinin ardından ailesi tarafından ölümle tehdit edilince 5 ay önce Diyarbakır'a kaçarak, buradaki bir akrabasının evine sığınan Göv, izini bulan amcasının çocukları Hasan ile Cuma Göv tarafından ailesiyle barıştırılmaya ikna edilerek Viranşehir'e getirildi. Barışma umuduyla Viranşehir'e gelen Hacer Göv, geçen 30 Ocak'ta Keçikuyu mevkiinde iddiaya göre kuzenleri tarafından elektrik direğine bağlanarak öldürüldü, ardından boynundaki iple 18 metre derinliğindeki kuyuya atıldı.
5 KİŞİ TUTUKLANDI
Töreye kurban giden Hacer Göv'ün cesedinin kuyuda bulunmasının ardından soruşturma başlatan jandarma, öldürülen kızın annesi Münife ile akrabaları İzzettin, Muhittin, Salih, Cuma, Ali, Mehmet ve Fatma Göv ile Abdo ve İbrahim Erdemli'yi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkan 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Abdo, İbrahim Erdemli ve Salih, Cuma ile Ali Göv ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
15 GÜN SONRA YAKALANDI
Jandarma, olayın ardından Suriye'ye kaçtığı iddia edilen Hasan Göv'ün dün akşam saatlerinde Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye sınırına yakın bölgede olduğunu belirledi. Harekete geçen jandarma, Hasan Göv'ü İbrahim T.'ye ait araç içerisinde yakaladı. Jandarmalar, Göv ile ona gizlenmesinde yardım eden İbrahim T.'yi gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan 2 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.