Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir), () - İZMİR’in Torbalı İlçesi’ndeki PTT Şubesi’ne gelen silahlı ve maskeli bir kişi, gişe görevlisini etkisiz hale getirip, kasa ve çekmecelerdeki 14 bin lirayı alarak kaçtı.
Subaşı Mahallesi’ndeki PTT Şubesi’ne bugün saat 15.00 sıralarında gelen, maskeli, güneş gözlükli bir kişi, tabancasını gişe görevlisi 26 yaşındaki Pelin Bozdoğan’a doğrultup, paraları istedi. Bozdoğan’ın verdiği 14 bin lirayı bir poşete koyan soyguncu, daha sonra geldiği otomobille olay yerinden kaçtı. Olayın şokunu üzerinden atar atmaz jandarmayı arayan Bozdoğan, durumu bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, PTT Şubesi’nin güvenlik kamerası görüntülerinden eşkalini belirledikleri 25-30 yaşlarındaki, zayıf, orta boylu soyguncunun yakalanması için çalışma başlattı. Aydın yönüne gittiği belirlenen soyguncunun yakalanabilmesi için tüm polis birimleri telsiz anonslarıyla uyarıldı.
Silahlı soyguncuyu karşısında görünce çok kortuğunu belirten Pelin Bozdoğan’ın, jandarmaya verdiği ifadede, “Maskeli soyguncu, bir anda içeri girip, 'Paraları ver' dedi. Çekmecedeki 2 bin lirayı uzattım. Beğenmeyip, 'Kasadaki paraları da ver yoksa seni öldürürüm' diyerek, tabancasını bana doğrulttu. Ben kasaya yöneldiğim sırada, dışardan gelen olmaması için demir kapıyı kapattı. Kasadaki, olaydan 10 dakika önce N.B. isimli bir müşterinin yatırdığı parayı da alıp, kendisine uzattım. Paraları poşete koyup, 'Sakın kimseyi aramaya kalkma yoksa dönüp, seni öldürürüm' diyerek, kaçtı' dediği öğrenildi.
Soyguncunun günlük ortalama 2 bin liralık işlem yapılan PTT Şubesi’ne yüklü miktarda para yatırılacağını bilen bir kişi olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Güvenlik kamerası kayıtlarından, soygunun 2 dakikada gerçekleştiği ortaya çıktı.

GY(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)