Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BEYOĞLU’nda yabancı uyruklu bekarların kaldığı, iki katlı bir binada çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Sokakların dar olduğu Tophane'deki Tomtom Mahallesi’nde çıkan yangında, çevredeki binaların da tutuşma ihtimaline karşı, ilk müdahaleyi rutin uçuş yapan itfaiye helikopteri yaptı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Camcı Fevzi Sokak’ta saat 10.30 sıralarında iki katlı binanın ikinci katında elektrik sobasından kaynaklı yangın çıktı. Kısa sürede tüm binayı saran yangın çatıyı da tutuşturdu. Olay mahalleli tarafından itfaiyeye bildirildi. İhbarı alan itfaiye de o sırada havada rutin uçuş gerçekleştiren itfaiye helikopterini olay yerine sevk etti.
Öte yandan Beyoğlu, Fatih ve Beşiktaş’tan itfaiye ekipleri olay yerine gönderildi. Yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildi. İtfaiye helikopterinin mahallenin üstünde alçak uçarak yanan binaya su bırakması ilginç görüntülere sahne oldu. Yangını izlemek için toplanan mahalleli, helikopterden bırakılan suyla ıslandı. Yangın itfaiyenin yoğun çabası sonucu kısa sürede kontrol altına alındı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)