Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), ()– TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde Trakya Birlik’e ait tesislerde bulunan ayçiçeği silosuna temizlik yapmak üzere giren işçi 24 yaşındaki Ünal Soyugüzel, üzerine çöken 600 ton ayçiçeğinin altında kaldı. Soyugüzel'in cesedi, 5 saat sonra bulundu.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında, Trakya Birlik’e ait entegre tesislerde meydana geldi. İddiaya göre, tesiste taşeron işçi olarak çalışan Ünal Soyugüzel, içerisinde yaklaşık 1500 ton kapasitesi bulunan 6 numaralı silonun duvarlarında temizlik yapmak üzere içeri girdi. Bu sırada meydana gelen kazada, Ünal Soyugüzel yaklaşık 600 ton ayçiçeğinin altında kaldı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine Tekirdağ AFAD, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.
5 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Tekirdağ AFAD ve itfaiye ekipleri Ünal Soyugüzel’i çıkarabilmek için silonun belirli bölümlerlini kaynak makinesiyle keserek içerideki ayçiçeğini tahliye etti. Ekipler, tesiste çalışan işçilerinde yardımıyla küreklerle ayçiçeğinin içinde Ünal Soyugüzel’i aradı. Olaydan yaklaşık 5 saat sonra saat 02.30 sıralarında, Soyugüzel’in cesedi bulundu. Ünal Soyugüzel’in ölüm haberini alan ailesi ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Soyugüzel’in cesedi, savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Çorlu Devlet Hastanesi Morgu’na konuldu. Olayla ilgili tesis yetkililerin ifadelerinin alındığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

MY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)