Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ta Devlet Hastanesi'nde çocukları ile birlikte hasta ziyaretinde bulunan grubu uyaran Kardiyoloji Uzmanı Hasan Ali Bolayır, yumruklu saldırıya uğradı. Saldırı güvenlik kamerasına da yansıdı.
Tokat'ta 30 yaşındaki özel güvenlik görevlisi A.T., yanında yakınları ile birlikte, geçen salı günü kalp yetmezliği dolayısıyla Devlet Hastanesi'nde tedavi altında alınan annesi Perihan T.'yi dün akşam ziyaret etmek istedi. Ancak kendisi ile birlikte  bir çocuğu çocuk 10 kişilik ziyaretçi grubu ile gelen A.T. ve yakınlarını, kardiyoloji bölümü görevlileri, hastane ortamının çocuklarının sağlığı için uygun olmadığını uyararak, odaya sokulmamasını istedi. Ancak A.T. bu uyarı dikkate almayarak çalışanlar ile tartıştı.
Çıkan tartışmasının üzerine koridora çıkan 30 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Hasan Ali Bolayır hasta yakınlarını uyardı. A.T. bu sırada iddiaya göre Bolayır'a yumrukla saldırdı. Saldırı anı hastanedeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırı sonrası doktor Bolayır'ın yere eğildiği ve bir süre beklediği görüldü. Olay sonrası polis tarafından ifadesi alınan saldırgan A.T. serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
SAĞLIKÇILARDAN TEPKİ
Saldırının ardından bugün Tokat Tabip Odası ve Sağlık Sen hastane bahçesinde ortak basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda sağlık çalışanının da katıldığı eylemde konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Suat Mantar, olayı kınadıklarını söyleyerek, "Bir hekim arkadaşımız yine şiddete maruz kalmıştır. Hiç bir sebep hekim arkadaşımızın veya sağlık çalışanımızın böyle bir durumla karşı karşıya kalması için yeterli bir sebep olamaz. Bu kabul edilebilir bir durum olamaz. Bu olayı yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi. Tokat Tabip Odası Başkanı Bilal Durmaz da hekim arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınadı. Eyleme katılan Kardiyoloji Uzmanı Hasan Ali Bolayır da istemediği bir olay yaşadığını söyleyerek, saldırgandan şikayetçi olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI