ÇİFTÇİ ÖZ: KİMSENİN POLİTİKASI BENİ İLGİLENDİRMİYOR
Gezi davası sanıkları arasında yer alan ve mahkemede verdiği ifade ile dikkat çeken 34 yaşındaki 3 çocuk babası çiftçi Abdurrahman Öz, adliye önünde yaptığı açıklamada,  merkeze bağlı Günevi köyünde babası ve dedesinden kalan 33 dönümlük arazisinin bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
"Yalnız bunun 11 dönümünü ektim bu sene, geri kalanı ekemedim. Aylığım yok, işim yok, gücüm yok. Ellerim patladı, toprağı tartmaktan. Ben, milletvekili olurken evime ya da mahalleme gelen insanların neden bizi 5 yıl boyunca unuttuklarını merak ediyorum. Kimsenin politikası beni ilgilendirmiyor. Ben de bu ülkeme askerlik yaptım. Ben de vergimi veriyorum ama traktörümün vergisini yatıramadım."
Kent merkezinde yolda yürüdüğü sırada tesadüfen eylemcileri görerek yürüyüşe katıldığını ifade eden Öz, "Gezi olaylarını televizyonla görmemle, 'bu muhakkak o dur' dedim, 'yeter artık, biz de katılalım' diyerek gittim. Ama ben bir yerleri yıkmak gibi birilerine kötü söz söylemek gibi bir niyetle gitmedim. Korkum yok, ben bir çiftçiyim. Ben arazimi öküzle de olsa ekeceğim, mazot 10 lira olsa da ekeceğim" diye konuştu.
'İŞİM YOK İÇERDE YATARIM' DEDİM
Çiftçi Öz, mahkeme hakimi ile arasında geçen diyaloğu ise şöyle anlattı:
"Hakim, 'evet konuş' dedi. 'Ben çiftçiyim, işim yok gücüm yok. 11 dönüm arazi ektim, çoğunu ekemedim ' dedim. Bana dedi ki, 'cezayı kabul ediyormusun'. 'Bende, 'Ediyorum, zaten işim yok içeride yatarım. Şeriatın kestiği parmak acımaz' dedim.'' 
Tokat Adliyesi'ndeki dava devam ediyor.

FY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)