VALİ TARAFLARI BULUŞTURDU
Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'nde AK Parti ile MHP'liler arasında çıkan olayların büyümesi üzerine Vali Mustafa Taşkesen, beraberinde İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ve İl Jandarma Komutanı Yusuf Çakmak ile ilçeye geldi. İlçede ilk olarak Kaymakam İsmail Toprak ile görüşen Vali Taşkesen, olaylarla ilgili bilgi aldı. Vali Taşkesen daha sonra açıklamalarda bulundu. Vali Taşkesen, seçim öncesi yaşanan gerginliğin seçimin ardından devam ettiğini söyleyerek, "Mahalli, lokal çatışmalar meydana geldi, karşılıklı iki grup arasında. Dün 8 kişi bugün de biz ilçeye intikal ettiğimiz sırada 4 kişi yine böyle arabanın taşlanması neticesinde ufak yaralanmalar olmuştur. Dediğimiz gibi lokal hadiseler. Bizde iki tarafı sağduyuya davet etmek için geldik. Daha önce güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri aldılar, seçimden önce ve sonra. Bizde taraflarla kendimiz konuşarak sağduyu yaklaşımlara kendilerini davet edeceğiz" dedi.
KAYMAKAMLIK'TA GÖRÜŞME YAPILDI
Vali Taşkesen, kaymakamlık binasında önce AK Parti Belediye Başkanı Kazım Misafir, ardından MHP Belediye Başkan adayı Kübra Sever Taşkıran'ın babası Ali Sever ile görüştü. Her iki taraftan yaşanan olayların sonlanmasını isteyen Vali Taşkesen, ardından AK Partili Misafir ile MHP'li adayın babası Ali Sever'i kaymakamlık odasına yan yan getirdi. Daha önce MHP' den aday olan ancak AK Partililerin itirazı sonrası Esnak Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığından istifa etmediği gerekçesiyle adaylığı düşen ve yerine kızı Kübra Sever Taşkıran'ı aday gösteren Ali Sever, "Biz seçmenlerimize her zaman söyledik, sağduyulu davransınlar. Her ne olursa olsun biz birlik ve beraberlikten yanayız" diye konuştu. AK Partili Kazım Misafir ise "Yeşilyurt'ta birlik ve beraberliğin devam etmesini istiyorum" diye konuştu.
VALİ'NİN ISRARIYLA TOKALAŞTILAR
Vali Mustafa Taşkesen, kaymakamlık çıkışı her iki tarafın yakınları ile bir araya geldi. Vali Mustafa Taşkesen daha sonra, AK Partili Kazım Misafir ile MHP'li adayın babası Ali Sever'in tokalaşarak barışmalarını istedi. Ancak, Ali Sever bu isteği önce reddetti ardından Vali Taşkesen'in ısrarıyla tokalaştı. Vali Taşkesen'in olayların sona ermesi dileğiyle ilçede ayrıldı.
Bu arada öğle saatlerinde MHP'li adayın seçim aracına yapılan saldırıda 4 kişi yaralandı. Yaralanan Eyüp Şen, Murat Karadağ, Osman Torunoğlu ve Gazi Osman Şen, Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Olaylarla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

MT(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)