ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, TIR'ın üzerinden kayan 11 tonluk sac rulo, istinat duvarını parçalayıp evin yanındaki ahıra girdi. Ahırda bulunan 3 inekten 1'i telef oldu.
Kaza, sabah saatlerinde Topçalı Mahallesi'nde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi yönüne giden Ramazan Turan yönetimindeki 67 TT 509 plakalı TIR'ın dorsesinde bulunan 11 tonluk sac rulo, aracın virajı dönmesinden sonra kaydı. Dorseden düşen sac rulo, yol kenarındaki 1 metrelik istinat duvarını parçalayıp evin yanındaki ahıra girdi. Mustafa Aksoy'a ait ahırın duvarını yıkarak içeriye giren sac rulonun çarptığı 3 inekten 1'i telef oldu.
İneği telef olan Mustafa Aksoy, o sırada ahırda olmamalarının büyük şans olduğunu söyledi. Aksoy, "İnek ölmüş. Orada insan olsaydı ne olacaktı?" dedi. Çevre sakinleri, TIR ve kamyonların hız yapmaları nedeniyle mahallede bu tür kazaların yaşandığını söyleyerek tepki gösterdi. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Topçalı Mahallesi Muhtarı Şakir Başol, "Bu durumu dilekçi ile yetkililere bildirdik. Ancak bir önlem alınmadı. Burada bir insan da ölebilirdi" dedi.
Nakliye firmasının hem ineğin değerini hem de kaza nedeniyle oluşan maddi hasarı karşılayacağı belirtildi. Jandarma, kazayla ilgili tutanak tutarken, ahırdaki sac rulosu vinçle kaldırıldı.