AYDIN’ın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Atça Beldesi’nde, jandarmanın durdurduğu bir TIR’ın dorsesindeki aramada, 19’u çocuk 59 Suriyeli kaçak yakalandı. TIR’ın 2 Türk şoförü gözaltına alındı.
Atça Jandarma Komutanlığı ekipleri, Denizli-Aydın karayolunda seyir halindeki 52 K 1685 plakalı TIR’dan şüphelenip, Yenipazar Kavşağı’nda durdurdu. TIR’ın dorsesinde Türkiye’ye yasadışı yollardan girdikleri anlaşılan 19’u çocuk 59 Suriyeli kaçak yakalandı. TIR’ın şoförleri E.S. ve C.M., gözaltına alındı. kaçakların, jandarmadaki sorgularında Suriye’den tarım işçisi olarak çalışmak için geldiklerini belirtip, “Denizli’de 3 gün çalıştık. Buradaki işimizi bitirdikten sonra İzmir’in Torbalı İlçesi’ne geçip, buradaki tarlalarda çalışmak için şansımızı denemek istedik. Ancak, yakalandık” dedikleri öğrenildi.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi ekiplerinin TIR’da özel eğitimli köpeklerle yaptığı uyuşturucu ve patlayıcı madde aramasından sonra kaçaklara ait eşyalar, belediyeden çağrılan bir kamyona aktarıldı.
Kaçaklar, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edilirken, gözaltındaki iki TIR şoförü adliyeye sevk edildi.