BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde yaşayan ve TIR şoförlüğü yaptığı bildirilen 34 yaşındaki Serkan Bilgin, eşi Gülseren Bilgin ve 3 çocuğu ile yılbaşı gecesi ortadan kayboldu. Polise başvuran Serkan Bilgin’in babası Ayte Bilgin, oğlunun bir süredir bir dini gruba mensup olduğunu ve bunun etkisinde kalarak Suriye’ye gitmiş olabileceğini öne sürdü.
Orhangazi’de market işleten Ayte Bilgin, oğlu Serkan Bilgin'in eşi 33 yaşındaki Gülseren Bilgin, oğulları 13 yaşındaki Şafak, 10 yaşındaki Savaş ve 8 yaşındaki Muhammet Barış'ı da alarak, yılbaşı gecesi ortadan kaybolduğunu söyledi. Son olarak oğlu Serkan'ın kendisini 1 Ocak’ta da telefonla aradığını belirten Ayte Bilgin, "Oğlum bana nerede olduklarını söylemedi ve 'artık Türkiye'ye dönmeyeceğiz' dedi. Onlar için korkuyorum." diye konuştu.
'POLİSİ ARAMA' DEMİŞ
Polise başvurduğunu ve Suriye gittiğini sandığı oğlunun bulunmasını istediğini kaydeden Ayte Bilgin, birileri tarafından kandırıldığını düşündüğü oğlu ve ailesinin hayatından endişe duyduğunu açıkladı. Ayte Bilgin, şöyle konuştu:
"Geçen 31 Aralık salı akşamı saat 19.00’da yanıma geldiler. Ertesi gün yakınlarımdan, Serkan'ın, çeşitli yollardan Suriye’ye gideceğini öğrendim. Sakallı takımından, hangi tarikattan bilmiyorum. Muhammet Güney isimli bir yeğenim var. Muhammet’i yanıma çağırdım. 'Serkan'ın nereye gideceğini sen bilirsin' dedim. 'Ben bir şey bilmiyorum ama polisi arama' dedi. Ben yine de polise gittim. Polise gittiğimi oğlum öğrenmiş. Gizli bir numaradan beni aradı. Bana, 'sen oraları karıştırıyorsun. Oraları karıştırma' dedi ve telefonu kapattı. Gelinim Eskişehir’deki ailesini aramış. 'Gidiyoruz, bizi aramayın. Bizim için dua edin' demiş. Birileri oğullarımızı, çocuklarımızı kandırıyor. Başka kandırılanlar da var. Büyük ihtimalle Suriye’ye gitmiş olabilirler."
Oğlu Serkan Bilgin'in daha önce kendisine bir bildiri verdiğini anlatan Ayte Bilgin, "Bildiride seçimlerin boykot edilmesini istiyorlardı. Okullardaki eğitimi dahi istemiyor, kabul etmiyorlardı. Dine uygun eğitim verilmediği yazılıydı. Oğlumu bu konularda çok uyardım ama dinletemedim" dedi.
'BİRİLERİ KANDIRIYOR'
Serkan Bilgin’in annesi Melahat Bilgin de, oğullarının hayatından endişe ettiğini belirterek, "Oğlumuzun Suriye’ye kaçtığını söylüyorlar. Ne olur geri dönsün. Biz onsuz yaşayamayız. Birileri oğlumuzu kandırıyor. Böyle bir grup var. Bu grup kimdir, kimler insanları kandırıyor devletimiz bulsun. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" diye konuştu.
Yaşanan gelişme üzerine Eskişehir’de yaşayan Gülseren Bilgin’in babası Zelkif Öztürk ve erkek kardeşi İdris Öztürk de Orhangazi’ye gelerek gelişmeleri takip etmeye başladı. Genç kadının babası Zelkif Öztürk kızının, damadının ve torunlarının bir an önce geri dönmesini beklediklerini söyledi.