SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde arızalanan TIR'ı tamir etmeye çalışan 2 şoföre minibüs çarptı. TIR şoförlerinden biri öldü, diğeri ağır yaralandı.
Kaza saat 13.00 sıralarında Suşehri İlçesi'ne 3 kilometre mesafedeki Akçaağıl mevkisinde meydana geldi. D-100 karayolunda, Tokat istikametinden Erzincan istikametine gitmekte olan ve Kırgızistan'a inşaat malzemesi taşıdığı öğrenilen 29 yaşındaki Ulaş Karahan yönetimindeki KGBH 7801 plakalı çekici ve 299-BF dorse plakalı TIR, Akçaağıl rampası yakınlarında arızalandı.
Bunun üzerine Ulaş Karahan önünde giden aynı firmadan başka bir TIR'ı kullanan arkadaşı Muhammed Açıkgöz'e haber verdi. Diğer TIR'ın şoförü 29 yaşındaki Muhammed Açıkgöz arkadaşına yardım etmek amacı için kullandığı TIR'ı yolun sağına çekip durdu. Arkadan gelen Ulaş Karahan yönetimindeki TIR da arkasına park etti.
İki şoför, yol üzerinde TIR'ın yakın tankında oluşan sızıntıyı gidermek için çalışmaya başladı.
Bu sırada yoldan aynı istikamette geçen 54 yaşındaki Hüseyin Kıraç yönetimindeki 67 EZ 014 plakalı minibüs iki şoföre çarptı. Kaza sonucu arkadaşına yardıma gelen şoför Muhammed Açıkgöz olay yerinde yaşamını yitirdi, Ulaş Karahan ise ağır yaralandı. Yaralanan Ulaş Karahan ambulansla kaldırıldığı Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Muhammed Açıkgöz'ün cesedi ise otopsi için Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Minibüs sürücüsü Hüseyin Kıraç polis ekiplerince gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI