Hurşit TOPAL/ GEMLİK,(Bursa),() - GEMLİK Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü önünde Gümrük ve Liman İşletmelerine giren TIR, ortalığı savaş alanına çevirdi. Kazada 2 kişi öldü 3 kişi de yaralandı.
Kaza, akşam 18.30 sıralarında meydana geldi. 01 R 2188 plakalı Necatı Uçtu idaresindeki TIR, bilinmeyen nedenle kontrolünü kaybederek, Gemlik Gümrük Müdürlüğünün karşısında bulunan çay ocağı ve özel işletmelerin bulunduğu binanın bahçesine daldı. Binanın bahçe kısmında bulunan kapalı çay ocağını dağıtan TIR, Gümrük Binası önünde telefon satan Şehmuz Günel ile birlikte bina önünde bulunan Hakan Özaydın, Orhan Hacıoğlu ve Fatih Akdeniz’i yaraladı. TIR, daha sonra park halindeki 34 EB 5661 plakalı dorseye çarparak durabildi. Kazada TIR şoförü Necatı Uçtu ile Şehmuz Günel olay yerinde hayatını kaybederken, Hakan Özaydın, Orhan Hacıoğlu ve Fatih Akdeniz yaralandı. 112 Acil ambulansı ile yaralılar Gemlik Devlet Hastanesine kaldırıldı.
TIR'ın dorsesine sıkışıp kalan sürücü Necati Uçtu’nun cesedi itfaiye arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. 

HT (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)