KAYSERİ'de Oymaağaç hemzemin geçidinde bir kargo firmasına ait TIR, Ankara’ya giden 'Doğu Ekspresi'ne çarptı. Kazada TIR sürücüsü 54 yaşındaki Sadettin Çimen öldü. Yolcu treninin 1 lokomotif ve 2 vagonun raydan çıkması sonucu Kayseri-Sivas, Kayseri-Ankara demiryolu ulaşıma kapandı.
Kaza, saat 04.55 sıralarında merkez Kocasinan İlçesi Serbest Bölge kavşağı Oymaağaç hemzemin geçidinde meydana geldi. Sadettin Çimen yönetimindeki 01 CHE 13 plakalı kargo TIR’ı ile iddiaya göre bariyerler inik olmasına rağmen kontrolsüzce hemzemin geçide girince,  Sivas yönünden gelip Ankara’ya giden makinstler; Erkan Özsoy ve Semih Öztürk yönetimindeki 'Doğu Ekspresi'ne çarptı. Kazada TIR şoförü ölürken TIR’ın çekici ile dorsesi ayrıldı. 
Çarpmanın etkisiyle 22005 sayılı lokomotif ile arkasındaki iki vagon raydan çıktı. Sevk edilen görevliler trendeki yolcuları Kayseri Garı'na götürürken 5 vagon da çekildi. 
Polis, inceleme yapıp, makinist Erkan Özsoy ile Semih Öztürk’ün ifadelerine başvurdu. Hafif yaralı 4 yolcu ise Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi edildi. Lokomotif ve 2 vagonun raydan çıkması ve rayların sökülmesi sonucu kapanan Kayseri-Ankara, Kayseri- Sivas demiryolunun onarımı ve ardından açılması için çalışmalara başlandı.

 

FOTOĞRAFLI