Yüksel KOÇ-Cem TURSUN-Özkan ARSLAN/İSTANBUL, ()  Tevhid-i Selam' örgütü soruşturmasında dinlendiği belirtilen 2 bin 280 kişi içinde bulunan yazar Mustafa İslamoğlu, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu ve oğlu Seccat Yazıcıoğlu şüpheli sıfatı ile ifade verdiler. Yazar Mustafa İslamoğlu, "İfademde, bu davada takipsizlik kararı verilmesinin beni sevindirmeyeceğini söyledim. Bizi terörle ilişkilendiren yargıya sızmış bu karanlık yapı, emniyete sızmış bu karanlık yapı benim gibi buraya mahkemeye çağrılıp yaptıklarının hesabını verirlerse o zaman 'şimdi hak yerini buldu' diyeceğimi söyledim" dedi.
'Tevhid-i Selam' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında ifadeye çağırdığı şüpheliler Mustafa İslamoğlu, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu ve oğlu Seccat Yazıcıoğlu, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Dinlendiği öne sürülen 2 bin 280 kişi arasında bulunan Mustafa İslamoğlu, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu ve Seccat Yazıcıoğlu soruşturmayı yürüten Savcı İrfan Fidan'a ifade verdi.
"1 YIL DİNLEMİŞLER"
Şüpheli sıfatı ile ifade verenlerden yazar Mustafa İslamoğlu, adliyenin C kapısı önünde yaptığı açıklamada, "Paralel yargı tarafından Selam Terör Örgütü kapsamında adımın karıştığı bir dosya açılmış" dedi. Bu soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldığını, bir yılı aşkın bir süre telefonlarının dinlendiğini söyleyen İslamoğlu, kendisini soruşturmaya dahil eden ve dinleyen hakim ile savcılar hakkında daha önce şikayetçi olduğunu hatırlatarak, "Paralel yargının terör davası kapsamında ifade verdik, çıkıyoruz" diye konuştu.

"BU KARANLIK YAPI BENİM GİBİ BURAYA MAHKEMEYE ÇAĞRILIP YAPTIKLARININ HESABINI VERİRSE O ZAMAN 'ŞİMDİ HAK YERİNİ BULDU' DİYECEĞİM"

Aleyhinde delil bulunmadığını söyleyen İslamoğlu, "Somut hiçbir şey yok, sadece dinlemeler var. Suç bulunmadığı için dinlemelere son verilmiş" dedi. İslamoğlu, bir gazetecinin, "Size ne soruldu?" sorusuna, "Delil olmadığı için sorulacak soru da yok" dedi. Kendisini dinleyen ve soruşturmaya dahil edenler hakkında davacı olduğunu söyleyen İslamoğlu, "İfademde bu davada takipsizlik kararı verilmesinin beni sevindirmeyeceğini söyledim. Bizi terörle ilişkilendiren yargıya sızmış bu karanlık yapı, emniyete sızmış bu karanlık yapı benim gibi buraya mahkemeye çağrılıp yaptıklarının hesabını verirlerse o zaman 'şimdi hak yerini buldu' diyeceğimi söyledim" dedi.
Soruşturma, bugün ifade verenlerden Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun eşi Kamile Yazıcıoğlu'nun 3 yıl önce şikayeti üzerine başlamıştı. Kamile Yazıcıoğlu, eşinin İran adına casusuluk yaptığını iddia etmişti.
YK (FOTOĞRAF)