Enver ALAS / İSTANBUL, () 22 Temmuz Operasyonu kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan şüpheli 17 polis memurundan Emnniyet Amiri Gafur Ataç ile polis memurları Kürşat Durmuş, Selman Yuyucu ve Oğuzhan Ceylan avukatlarıyla birlikte Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu.
Teslim olan polis memurları mahkeme sorgusuna başlanılmadan önce adliye önünde açıklama yaptı. Emniyet Amiri Gafur Ataç, hakkında yakalama kararının verildiği Cuma gününden itibaren beklediklerini söyleyerek, "İfade vermek istiyoruz. Kaçmadık ve asla kaçmayız. Onursuz ve hayasız hiçbir şey yapmadık. Kanunların ve hukukun dışında da hiçbir şey yapmadık. Savcıların talimatlarını, hakimlerin kararlarını uyguladık" diye konuştu.

"BU DOSYANIN İÇİNDE BİZİM ALEYHİMİZE DAİR SUNULACAK HİÇBİR DELİL YOKTUR"
Hukukun herkese lazım olacağını kaydeden Ataç, şöyle konuştu:
"2011'e 762 sayılı soruşturma Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük casusluk ve vatan hainliği soruşturmasıdır. Bu soruşturma dosyasının içinde devletin büroksasisine girmiş, devletin kılcallarına girmiş vatan hainlerinin devleti nasıl sattıkları, gizli bilgileri nasıl dışarı sattıklarını göreceksiniz. Onun için bu dosyaya takipsizlik kararı verilmesi çok yanlıştır. Ve bununla ilgili avukatlarımızı bizim nezdimizde itiraz ettiler. Bu dosyanın içinde bizim aleyhimize dair sunulacak hiçbir delil yoktur. Biz 8 gün boyunca hukussuz bir şekilde gözaltında kaldık. Ne savcılıkta ne mahkemede ifadem alındı. Eğer bana söyleyecekleri bilgi, belge, döküman varsa cevap vermeye hazırım. Bunları göstersinler beni keleçe takıp götürsünler."

"ADALETİN BİR AN ÖNCE TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ"
Kürşat Durmuş ise meslek hayatında 15 yılı geride bıraktığını ifade ederek, mesleğiyle şeref duyduğunu söyledi. 22 Temmuz'dan itibaren yaşadıklarının hukuk ve mevzuat ile bağdaşmadığını belirten Durmuş, "Bizi hemen hakim karşısına çıkarsınlar. Bu süreç uzadıkça bu milletin adalete olan duygusu ve güveni sarsılıyor. Bu konuda yetkili kişileri acilen görev davet ediyoruz. Adaletin bir an önce tecelli etmesini bekliyoruz" dedi.

"HUKUKUN DIŞINA ÇIKMADIK"
Selman Yuyucu, hiçbir zaman kaçmadıklarını ve kaçacak birşey yapmadıklarını söylerken, Oğuzhan Ceylan da , metrobüs ile adliyeye geldiğini ifade ederek, "Biz kanun adamıyız, kanunların ve hukukun dışına hiçbir zaman çıkmadık. Bizi tanıyanlar zaten masum olduğumuzu biliyorlar. Tanımayanlar ise bilsinler ki hukukun dışına asla çıkmadık" ifadelerini kullandı.

MÜVEKKİLLERİ ADINA AÇIKLAMA YAPTI
Müvekkileri adına bir açıklama yapan Avukat Ömer Turanlı'da yargılamanın sulh ceza mahkemeleriyle yürüyemeyeceğinin altını çizdi. Turanlı, "Bugün itibariyle haklarında Cuma günü yakalama kararı verilen müvekkilerimizi hakim önüne çıkaracağız. Biz Cuma gününden beri 'müvekkillerimiz hazır, gelip dinlensinler' diyoruz ancak dinlenemiyor. Çünkü koskoca Çağlayan'daki adliyede sorgu yapan 6 hakim var. Bunlardan 3'ü izindeler. Dolayısıyla bütün adi suçları bu 3 hakim bey değerlendiriyor. Biz burada siyasi iradenin duvarlarına çarpıyoruz. Bu yargılama sulh ceza mahkemeleriyle asla yürümez. Şuan tıkandı ve kangren oldu. Mağdurları da bizim müvekkillerimiz oldu" dedi.
(FOTOĞRAFLI)