ZONGULDAK'ta, tesbihini aldığı için kendisine tepki gösteren arkadaşı 23 yaşındaki Resul Ö.'yü çıkan kavgada bıçaklayarak yaralayan aynı yaştaki Hasret S., tutuklu yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 26 Ağustos'ta meydana geldi. Hasret S. ve Turgay G., iddiaya göre Resul Ö.'nün evine misafirliğe gitti. İki arkadaş Resul Ö.'den habersiz iki tesbihini alarak evden çıktı. Tesbihlerinin olmadığını fark eden Resul Ö., Hasret S. ve Turgay G.'yi arayarak tesbihlerini geri istedi. Resul Ö., bir gün sonraki buluşmada tesbihlerini alırken, Hasret S. ve Turgay G. ile tartıştı. Kavgaya dönen olayda Hasret S., yanındaki bıçakla Resul Ö.'yü 4 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı.
Olayın ardından yakalan Hasret S. tutuklandı. Resul Ö. ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu oldu.
Hasret S. hakkında, 'adam öldürmeye teşebbüs' ve 'hırsızlık', Turgay G. hakkında da 'hırsızlık' suçlamasıyla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar duruşmasında tutuklu sanık Hasret S. hazır bulunurken, tutuksuz sanık Turgay G. yer almadı. Adam öldürmeye teşebbüsten 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Hasret S.'ye, hırsızlıktan ise arkadaşı Turgay G. ile birlikte 6'şar ay 20'şer gün hapis verildi.

GG,CT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)