TERÖRLE Mücadele Yüksek Kurulu Olağan Toplantısı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Başkanlığı’nda toplandı. Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadelenin yanı sıra Irak ve Suriye sınırındaki güvenlik tedbirleri olacak.
Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan toplantıya Beşir Atalay’ın yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Ali Ülker katıldı.
Son olarak 3 Haziran 2013 günü toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu üyeleri, bugün de saat 14.00 da toplantıya başladı.
Edinilen bilgiye göre toplantıda özellikle Irak ve Suriye sınırındaki güvenlik tedbirleri ile iç güvenlik harekat bölgesindeki tedbirlerin masaya yatırılması bekleniyor.
Bu arada yine toplantıda önümüzdeki hafta toplanacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına götürülecek konularında görüşüleceği öğrenildi.