Ufuk AKTUĞ/ DÖRTYOL (Hatay), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 15 yaşındaki lise öğrencisi M.Ö.'nün, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Oğlunun kaçırıldığını Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde öğrenen 42 yaşındaki TIR şoförü baba Neşet Öngün, yetkililere seslenerek oğlunun kurtarılmasını istedi.
Oğlunun kaçırıldığını Dörtyol'daki dolum tesislerinde akaryakıt yüklemek için beklediği sırada eşi Huhe Öngün'ün haberiyle öğrendiğini belirten Neşet Öngün, gözyaşlarına boğuldu. 7 çocuk babası Öngün, oğlunun Silopi Lisesi'nde okuduğunu ve dün kaçırıldığını belirterek, "Daha 15 yaşında. Öğlen okul çıkışında alıp dağa kaçırmışlar. Annesi beni aradı öyle haberim oldu. Dün öğleden sonra da sınır dışına götürmüşler. Polise müracaat ettik. Tüm yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.
'İKİ KARDEŞ KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR'
"Lütfen bütün anaları ağlatmayın mücadeleniz varsa insan gibi yapın oturun siyasetle yapın" diyerek PKK terör örgütüne de seslenen Neşet Öngün şunları söyledi:
"Çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız katkınızı yine ortaya koyun. Buradan Cumhurbaşkanım ve Başbakanım bütün BDP yetkililerine sesleniyorum bize yardım etsinler. Biz fakir olanlar hep eziliyoruz. Ayda bin lira para alıyorum. Çocuklarımı yetiştirmek okutmak için uğraşıyorum. Okutmuşum 15 yaşına getirmişim oğlumu gönlümden kopartıp götürüyorlar. Bu mu insanlık? Bu insanlık dışıdır. Bir tane ağabeyi de askerdedir. İki kardeşin karşı karşıya gelme ihtimali de var."

UA(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)