İZMİR’de geçen yılki nevruz kutlamaları öncesinde, 'PKK terör örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak' suçundan gözaltına alınan, üçü tutuklu, yedi sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu sanıklardan üçünü 12 yıl 6’şar ay, ikisini 7 yıl 6'ar ay, birini de 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
İzmir Emniyeti Terörle Mücadale Şubesi ekipleri geçen yıl mart ayında, nevruz kutlamaları öncesinde Karabağlar ve Buca ilçelerindeki bazı evlere baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, patlayıcı madde ve PKK terör örgütüne ait yasak yayınlar ele geçirildi. Gözaltına alınan sanıklar Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Remziye P. ve Umut Y. ile Kesip R., Burhan K., Özgür E., Murat Devran M. ve Leyla Y. adliyeye sevk edildi. Mahkeme sanıklardan Özgür E. dışındakilerini tutukladı. Dava aşamasında sanıklardan üçü tahliye edildi.
İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahekmesi'ndeki davanın son duruşmasına tutuklu yargılanan Murat Devran M., Leyla Y., Remziye P. ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar ve avukatları beraat ve tahliye taleplerinde bulundu. Tutuksuz sanıklar da beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Murat Devran M., Leyla Y. ve Remziye P.'yi 12 yıl 6’şar ay, Umut Y. ve Kesip R.'yi 7 yıl 6'ar ay ve Burhan K.'yı da 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Özgür E.'nin ise beraatine karar verildi. Tutkuklu sanıkların tahliye talepleri ise reddedildi. Sanık avukatları kararın temyizi başvuruda bulunacaklarını belirtti.