Sayın Yazıişleri müdürlerine
'Termal otelde yangın çıktı, müşteriler dumandan etkilendi' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle birlikte yeniden veriyoruz.
-----------
YENİDEN

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da, beş yıldızlı termal otelde buhar jeneratörü kazanı bacasında çıkan yangında, 2'si çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. Yangın sırasında otelde yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından hakim ve savcılara yönelik hizmet içi eğitim semineri iptal edildi.
Afyonkarahisar- İzmir karayolunun 11'inci kilometresindeki NG Güral Afyon Termal'de saat 09.45'te buhar jeneratörü kazanı bacasında aşırı ısınmaya bağlı olarak yangın çıktı. 250 kadarı hakim ve savcı toplam 800 konuğun bulunduğu 7 katlı otelin doğu blokunun en üst katından yükselen dumanları fark edenler, itfaiyeye haber verdi. Ekipler gelinceye kadar otel görevlileri bu bölümde konaklayan müşterileri batı blokuna taşıdı.
Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, hemen yangına müdahale etti. Otele çok sayıda sağlık görevlisi ve polis ekibi de sevk edildi. Yangın nedeniyle otelin 7'nci katı tamamen dumanla kaplandı. Ekipler yaklaşık 45 dakika süren çalışmalar sonunda yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangında, 2'si çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. Sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen 5 kişi, kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi.
HAKİMLER VE SAVCILAR TOPLANTI YAPIYORDU
Yangın sırasında otelde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, savcı ve hakimlere yönelik hizmet içi seminer yapılıyordu.
Yaklaşık 250 hakim ve savcının katıldığı seminerin, otelin batı blokunda yapıldığı, bu nedenle yangından etkilenmedikleri kaydedilirken, yangın nedeniyle seminerin iptal edilip hakim ve savcıların otelden ayrılma kararı aldığı belirtildi.