EDİRNE’de 3 katlı bir apartmana girerek evlerden LCD televizyon ve altın çalıp kaçan 18 yaşındaki R.Y., aynı sokakta devriye gezen polis ekibini görünce telaşa kapıldı. Televizyonu sokak ortasında bırakarak kaçmak isteyen R.Y., polis ekiplerince yakalanırken hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi.
Olay, Dilaverbey Mahallesi Osman Nuri Peremeci Sokak'ta meydana geldi. Uğurgül Apartmanı'na giren 25 yaşındaki R.Y., kimsenin olmadığı 3 evden LCD televizyon ve altın kolye ile yüzük çalarak kaçtı. Televizyonu bir battaniyeye sararak uzaklaşan R.Y., o sırada sokakta tesadüfen devriye gezen polis ekiplerini görünce telaşa kapıldı. Televizyonu sokak ortasında bırakarak kaçmaya çalışan R.Y., kısa süren kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı.
Evinin soyulduğunu öğrenen Umut Morto, LCD televizyonunun sokak ortasında olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Annesi ile birlikte çalıştıkları için gündüz evde kimse olmadığını ifade eden Morto, “Gündüz olduğu için annemle birlikte işteydik. Sonra ev sahibi aradı, eve hırsız girdiğini söyledi. Biz de eve geldik, LCD televizyonu çalmışlar, diğer evlerden altın çalışmışlar. Nasıl oldu bilmiyoruz. Biz geldiğimizde televizyon sokaktaydı, başında polisler vardı” dedi.
Edirne Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alınan R.Y.’nin hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.