SAMSUN'da bir çay ocağından LCD televizyon çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden, 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde iki gün önce meydana geldi. İddiaya göre 24 yaşındaki İlker Kır, 16 yaşındaki S.K. ve askerden izinli gelen ağabeyi 24 yaşındaki Taner K., gece geç saatlerde bir çay ocağının önüne gitti. İlker Kır, çay ocağının önünde gözcülük yaparken iki kardeş ise kapıyı kırıp içeri girerek 82 ekran LCD televizyonu çaldı. Şüpheliler daha sonra olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis işyerinin etrafında araştırma yaparken İlker Kır'ı gördü ve şüphe üzerine durdurup kimlik kontrolü yapıldı. Şüpheli bu sırada televizyon hırsızlığı olayını itiraf edince gözaltına alındı. Polise ifade veren İlker Kır, "Ben gözcülük yaptım. İki kardeş kapıyı kırıp içeriye girerek televizyonu çaldı. Daha sonrada kaçtık" dedi. Polis ifadenin ardından iki kardeşi de dün yakalayarak gözaltına aldı. Yaşı küçük olan S.K. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden S.K. nöbetçi mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğer iki şapheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.