Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da telefonda kendilerin polis ve savcı olarak tanıtan iki kişi, 66 yaşındaki Mustafa Sağlam'ı dolandırmak istedi. Eşinin ihbarı üzerine harekete geçen polis, Sağlam'ı dolandırılmaktan kurtardı.
Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre emekli Mustafa Sağlam'ı arayan kimliği belirsiz bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp banka hesabı olup olmadığını sorduktan sonra, "Seni savcıya bağlıyorum" dedi. Kendisini Cumhuriyet savcıbı olarak tanıtan diğer kişi de bankada hesabı olup olmadığını sordu. Sağlam da bankada hesabı olduğunu ancak miktarını kimseye söylemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine iki kişi Sağlam'a "Adliyeye gelip ifade vermen gerekiyor" dedi. Mustafa Sağlam evden çıktıktan sonra eşi Nurten Sağlam, polisi arayıp olanları anlattı. İhbarın ardından Sağlam'ı cep telefonundan arayan polis, "Biz gerçek polisiz sakın hesabından para çekip sana verilecek olan hesaba yatırma. Bu şahıslar dolandırıcı" diye uyarıda bulundu. Sivil ekipler de Mustafa Sağlam'ın hesabı bulunduğu bankanın önüne gelip para yatırma ihtimali karşı bekledi. Bu sırada şüpheliler Mustafa Sağlam'ı yeniden arayıp bankaya yönledirmek istedi. Polisin uyarısını dikkate alan Sağlam, cep telefonuyla konuşarak adliye binası önüne geldi. Burada telefonu polise verdi. Polis memuru ile konuşan şüpheliler, telefonu kapattı. 
Dolandırılmaktan son anda kurtulan Mustafa Sağlam, "Polis arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. Polis, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

HÇ(MS/AK) (FOTOĞRAF)