Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları, şifre ve diğer bilgilerini öğrendikleri kişilerin kredi kartlarından para çektikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik Isparta, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 42 kişiyi gözaltına aldı.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bankadan arayarak ödenmemiş sigorta poliçesi olduğunu söyleyen ve bu şekilde vatandaşlardan aldığı hesap bilgileriyle kredi kartı hesaplarından para çeken suç şebekesi üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından Isparta, İstanbul, İzmir ve Afyonkarahisar'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 9'u kadın 42 kişiyi gözaltına aldı.
Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramada 6 dizüstü bilgisayar, 45 bilgisayar hard diski, 10 harici hard disk, 10 hafıza kartı, çok sayıda broşür, fatura ve mail order slipleri ele geçirildi. İncelemede, binlerce kişiye ait kişisel bilgilerin hard disklerde muhafaza edildiği belirlendi.
25 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Şüphelilerin, Isparta'da kurdukları paravan şirket üzerinden '444' ve '0850' ile başlayan hatlar satın aldığı, kişisel verilerine sahip oldukları kişileri bankacı gibi aradıkları tespit edildi. Şüphelilerin aradıkları kişilere, ödenmemiş sigorta poliçesi taksidinin olduğu, isterse kredi kartıyla bu taksidin ödenebileceğini, aksi halde ceza kesileceğini belirterek vatandaşları ikna edip kart bilgilerini ele geçirdiği ve kişilerin hesaplarından para çektiği belirlendi. Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerden 17'si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 9'u kadın 25 şüpheli adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAFLI)