Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’da S.M. adlı kadın, kendisini savcı olarak tanıtıp cep telefonuyla arayan kişiyi banka müdürü aracılığıyla polise ihbar ederek, dolandırılmaktan kurtuldu.
Bursa’da, S.M. adlı kadını arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtarak, “Hesabınız terör örgütünün eline geçti. Bankadan paranızı çekip vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekiyor. Telefonu sakın kapatma” dedi. Dolandırılmak istendiğini anlayan S.M. inanmış gibi yaparak, hesabından 23 bin lirayı çekeceğini söyleyip bankaya gitti. Telefonu açık olduğıu için banka müdürünün yanına giden S.M., ‘Polisi ara dolandırılıyorum’ yazılı kağıdı uzattı. Müdürün 155 ihbar hattını aramasıyla harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankanın önünde kadınla buluştu. Telsiz ve telefonlarını kapatan ekipler, kadınla yazışarak irtibata geçti. Para şeklinde kağıtları kesen ve siyah torbalara koyan ekipler, dolandırıcıların verdiği adres olan merkez Nilüfer ilçesi Sakarya Mahallesi Güler Sokak’a gitti.
Sahte savcı, telefonda S.M.’ye elini kaldırması gerektiğini belirterek, yanına bir kişiyi yönlendirdiğini söyledi. Yanına gelen 24 yaşındaki M.D.'ye sahte paraları veren S.M., olay yerinden uzaklaştı. Bu sırada polis devreye girdi. Karşısında bir anda polisi gören M.D. kaçmaya çalıştı ancak yakalandı. İfadesinde telefonda konuştuğu sahte savcıyı tanımadığını söyleyen M.D., adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI